EYVAH! BAYRAMDA KİLO ALDIM NE YAPMALIYIM?

EYVAH! BAYRAMDA KİLO ALDIM NE YAPMALIYIM?

EYVAH! BAYRAMDA KİLO ALDIM NE YAPMALIYIM?

EYVAH! BAYRAMDA KİLO ALDIM NE YAPMALIYIM?

Özellikle Ramazan Bayramı daha çok yöresel yemeklerin odakta olduğu bir süreç, hal böyle olunca da uzun bir bayram sürecinde sofralardaki rengarenk yemekleri yemeden geçemiyoruz. Bu dönem sevdiklerimizle sofra başında toplanılan bir dönem olduğundan dolayı hepimiz yemek istemesek de kendimizi o sofrada yiyor buluyoruz.

Bayram sürecinde öncelikle düşünmemiz gereken ‘aman kilo alır mıyım’ değil, o anı yaşayarak keyfine varmak olmalı.Sevdiklerimizle bu kısa anda yemeği değil, anı yaşamak gerekiyor.Kilo alıp vermenin doğru diyet süreci aslında kolay olsa da , sürekli kilo alan bireylerde kilo alırım korkusu her an tetiklenebiliyor.Peki, bayramda yedik, içtik ama bu durumdan çok mutsusuz,ne yapalım?

 

Öncelikle detokslar, kürler, kısıtlı program yapmak yerine vücudu normal hayata döndürmeli ve normal beslenmeye başlayarak vücudu rahatlatmalıyız.

-Günlük yeme rutinlerine dönmeli, düzenli ve renkli öğün yaparak, tabağımıza her besinden az az alıp öğünü tamamlamalıyız.

-Öğün aralarında bol su tüketimine dikkat etmeli, günlük kg başına 35 ml olarak hesaplayıp vücudun isteği su miktarını vermeliyiz.

-Bayram süreci hareketsiz geçtiği için , günlük adım sayımızı arttırmalı hatta farklı egzersizler de ekleyerek vücudu da hareketlendirmeliyiz.

Bunlara başlamadan önce tatilden geldikten sonra tartılmamalı ve bu maddeleri uygulamaya başlamalıyız.Unutmayın her vücut kolay kilo verebilir ama doğru yöntemler ile.

Eğer kilo vermede problem yaşıyorsak , bir diyetisyenden destek almayı ihmal etmeyin.

 

 

DİYETİSYEN

HATİCE ALTUNSOY

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57