ANKSİYETEYİ ARTTIRAN 5 ALIŞKANLIK

ANKSİYETEYİ ARTTIRAN 5 ALIŞKANLIK

ANKSİYETEYİ ARTTIRAN 5 ALIŞKANLIK

ANKSİYETEYİ ARTTIRAN 5 ALIŞKANLIK

Merhaba sevgili okur; bu yazımda anksiyeteyi arttıran 5 alışkanlığı değerlendireceğiz. 

  1. Düzensizlik;  düzen yaşamın her alanında her aşamasına bizler için mühim olan bir durum. Düzensizlik içerisinde insan kendini her zaman biraz huzursuz biraz gergin hissetmektedir. Buradan yola çıkarsak hem fiziksel hem de bilişsel olarak düzensiz ve plansız olmak anksiyeteyi tetikler kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur. 

 

  1. Hareketsiz kalmak; hareket en temel ve basit aktivitelerden biridir. Hareket edilmediği zamanlarda duygusal sorunlar ve anksiyete artabilir. Hiçbir şey yapılamıyorsa bile ufak yürüyüşler, ufak egzersizler, rutin yapılan işleri yapmak olumsuz duyguların azalmasında büyük rol oynar. 
  2. Uykusuzluk; uyku hem fizyolojik hem de bilişsel olarak en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi. Uykusuz kalındığı zamanda uyku evresinde salgılanan hormonlar salgılanmaz ve bu da duygusal sistemi olumsuz anlamda etkilemeye başlar. Böylece kişi kendini daha kaygılı, huzursuz, endişeli hissetmeye başlar. Düzenli uyku hem insana kendini daha dinç hissettirir hem de olumsuz duyguların önüne geçmiş olur. 
  3. Herkesi memnun etme çabasında olmak; herkesi memnun etmek insanüstü bir çaba harcamayı beraberinde getirir. Harcanılan bu çaba zaman içerisinde kişiyi yormaya ve duygusal olarak zedelemeye başlar. Böylece insan etrafındaki insanları mutlu ve memnun etmeye çalışırken kendini kaybetmeye başlar. Oysa en mühim şey kendini memnun etmektir. 

 

  1. Sürekli olumsuz düşünmek; insanın kendine yönelik sürekli olumsuz düşünceler içerisinde olması şüphesiz anksiyetenin en büyük tetikleyicilerinden biridir. Kendine yönelik sahip olduğun olumsuz düşünceler ve bu düşünceleri nasıl yönettiğin bu noktada önemli bir hal almaktadır. 

 

Psikolog Pakize Beyza ÖZPINAR

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57