Cilt Problemlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Cilt Problemlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Cilt Problemlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Cilt Problemlerinde Beslenme Nasıl Olmalı?

-Cilt sorunlarının temel başlangıcı, stres ve beslenmeden başlar.Beslenme cilt sağlığı için kritik rol oynar.Cilt problemleri,vücudun yağ ve toksik madde miktarına da bağlı olarak da oluştuğu için aslında ağzımızdan giren her besinin  cilt problemlerinizi tetikleme ihtimali vardır.Peki cilt problemlerinde beslenme konusunda nasıl destekleyebiliriz?

-Bol su gün içerisinde cilt esnekliğinin korunmasına yardımcı olduğu için gereklidir.Bir birey gün içerisinde kg başına 35 ml su alarak günlük ihtiyacını karşılayabilir.

-Saf glukoz ağırlıklı beslenme( beyaz un ile yapılan herşey, makarna,pilav) ve paketli ürünlerin tüketimi cilt bariyerini bozabileceği için sivilce oluşumunu arttırır,bu yüzden bunları sınırlı tüketmekte fayda var.

-Fast food ağırlıklı beslenme karaciğeri çok yorar,karaciğer vücudun detoks organı olduğu için ,burada oluşan sorunlar ciltte sivilcelere ve kaşıntılara sebep olabilir.Karaciğer sağlığı için yeşil sebze ağırlıklı beslenme gereklidir.

-Lifli beslenmek bağırsaklar için çok önemlidir.Sindirimin iyi olması cildin iyi olmasına işarettir.Her öğüne sebze eklemek cilt problemlerinizi azalmasını destekleyecektir.

Ayrıca kronik cilt rahatsızlıkları(egzama,ürtiker,sivilce,zona)  bağırsak geçirgenliği problemleri ile ilişkilidir.Kötü beslenme ile bağırsaklar dengesiz çalışarak toksik maddeleri daha fazla kana geçirmeye başlar bu da cilt problemleri  gibi birçok problemi tetikler.Bu problemlerde, doktor kontrolü ile beraber bağırsak iç yapısını iyileştirici beslenme yöntemleri uygulanarak bağırsakların sağlıklı hale gelmesi sağlanır.Bu süreçler doktor ve diyetisyen kontrolünde olup tek başına uygulanmamalıdır.

 

Diyetisyen

HaticeAltunsoy

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57