ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Çiftlerin tek başlarına başa çıkamadığı problemler ve anlaşmazlıklar ile çalışan değişim ve gelişimi hedefleyen bir danışmanlık dalıdır. Her çiftin ilişki dinamiği, ilişkiyi besleyen kaynakları birbirinden faklıdır. Amacı, çiftler arasındaki sıkıntılı süreçlere yönelik tüm çatışmaların ele alınarak bireylerin sorunun çözümüne etkin bir şekilde katılımının sağlanmasıdır.

Bireylerin birbirleriyle kurdukları ilişki ve iletişim biçimleri, ilişkinin yapısı ve işleyişi bakımından önem taşır. Bu önem kişisel ruhsal yaşantıları açısından da belirleyicidir.

Çift danışmanlığında terapist haklı hakız değerlendirmesinden ziyade çiftlerin ve çiftler arasındaki ilişkinin ihtiyaçlarını belirleme noktasında yardımcı olmaktadır. Terapist, her iki tarafa da eşit ve objektif yaklaşarak sorunu ve kısır döngüleri anlama ve kırma noktasında belirli yaklaşımlar kullanır.

Çift danışmanlığı nasıl yapılır?

Her çift için aynı yöntemler kullanılmamakla birlikte ilk olarak çiftler arasındaki sorun ve anlaşmazlıklar saptanmaktadır. Seanslara çiftler beraber alınır ve anlaşmazlıklar her iki partnerden de dinlenir. Bireylere özel bir danışmanlık planı ve hedefi oluşturuştan sonra sorunlar teker teker çalışılmaya başlanmaktadır. 

Çift danışmanlığından kimler faydalanabilir?

Sevgili ya da flört ilişkisi içersinde olan, evlilik öncesinde olan çiftler, hali hazırda evli olan, boşanma aşamasında olan ve ya boşanmış çiftler başvurabilinmektedir

Çift danışmanlığında hangi konular ele alınmaktadır?

·      İlişki içerisindeki sorunlar

·      İletişim sorunları

·      Çiftler arasındaki çatışmalar

·      Cinsel sorunlar

·       Kayıp, yas ve travmalar

·      Çocuk ve ergenlikteki sorunlar

·      Ekonomik sorunlar

·      Alkol-madde kullanımı

·      Boşanma süreci ve sorunları

Gibi konularla çalışmaktadır.

Bu ve benzeri sorunlar ya da anlaşmazlıklar yaşamaktaysanız Pandomim Aile ve Psikoloji Danışmanlık Merkezi ile iletişime geçebilir ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Psikolog- Aile Danışmanı Pakize Beyza ÖZPINAR

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57