EŞİM BENİ ANLAMIYOR NE YAPMALIYIM?

EŞİM BENİ ANLAMIYOR NE YAPMALIYIM?

EŞİM BENİ ANLAMIYOR NE YAPMALIYIM?

EŞİM BENİ ANLAMIYOR NE YAPMALIYIM?

Eşler arasında karşılıklı anlaşmak ve birbirlerini anlamak en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Anlaşılmadığınızı ve ya önemsenmediğinizi hissettiğinizde önce kırgınlıklar başlar sonrasında da bu kırgınlıklar öfkeye dönüşür. Bu yaşanılan süreçler de elbette zaman içerisinde eşler arasında mesafeye yol açar ve iletişimde sıkıntılar, yetersizlikler görünmeye başlar. Haliyle bu süreç de bir çıkmaza girmeye başlar.

Bunu çözmek mümkün müdür peki? Elbette. Gelin beraber anlaşılmak için püf noktaları değerlendirelim..

Anlatmak istediğiniz bir olay ya da durumu kendi üzerinizden anlatmak her zaman işinizi kolaylaştıran bir durumdur. Örnek vermek gerekirse; ‘ sen beni dinlemiyorsun’ demek yerine ‘benim için önemli olan bir konuşmayı bitirememek beni rahatsız ediyor.’  şeklinde ifade ederek kendi duygularınızı ortaya koymak hem eşinizi suçlamayı önler hem de daha kaliteli bir iletişim kurmanıza yardımcı olur.

Genellemelerde bulunmak iletişimde yapılan en büyük hatalardan biridir aslında. Bir olay karşısında sizi rahatsız eden bir şeyi anlatırken sadece o konu üzerinden ilerleyin. Bir konu ne kadar karmaşık olursa o kadar anlaşılmaz olmaktadır. Anlatırken bugün odaklı olmayı, beklentilerinizi de hep şimdiki zamanı düşünerek belirlemeyi ihmal etmeyin.

Her ne kadar iletişimde kendi duygularınız önemliyse aynı şekilde eşinizin duyguları da o derece önemlidir. Özellikle bir tartışmada eşinizin duygularını fark etmeye çalışmak, eşinize anlaşıldığını hissettirecek ve uzlaşmacı bir süreç izlemeye yardımcı olacaktır.

Haklı/ haksız muhasebesi çoğu zaman işe yaratan bir yöntem olmamıştır.  Bir tartışmada haklı ya da haksız olmak size ne kazandırıyor bunu düşünmek ve buna göre hareket etmek gerekir. Özellikle tartışmalarda, bu muhasebeyi yapmak yerine duyguları anlamaya çalışarak ilerleğinizde çözülmeyecek bir sorun olmadığını anlamak her zaman daha kolaydır.

Her konuda eşinizle mükemmel bir uyum sağlamak zorunda değilsiniz. Burada önemli nokta elbette doğru bir iletişim kurarak anlamak ve anlaşılmak. Hiçbir koşulda ve şekilde sizi dinlemeyen ve duygunuzu saygıyla kabul etmeyen bir eşiniz varsa, ilişkinizde başka sorunlar olup olmadığını düşünebilir ve bir evlilik terapistine danışmayı düşünebilirsiniz.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57