GÖBEK ÇEVRESİNİ KÜÇÜLTEN BESLENME YÖNTEMİ

GÖBEK ÇEVRESİNİ KÜÇÜLTEN BESLENME YÖNTEMİ

GÖBEK ÇEVRESİNİ KÜÇÜLTEN BESLENME YÖNTEMİ

GÖBEK ÇEVRESİNİ KÜÇÜLTEN BESLENME YÖNTEMİ

Göbek çevresinde yağlanma , türk toplumunda çok sık karşılaşılan durumlardan biri. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenen bir toplum olduğumuz için öncelikli olarak kiloyu da karın bölgesinden almaya başlıyoruz.Peki özellikle göbek çevresini küçültebilecek beslenme süreci nasıl olmalı?

1.Hamur işi grubu çok sevilse de , her gün düzenli pasta börek yapımı fazladan basit şeker almak demek.Bu alınan basit şeker dediğimiz unlu besinler öncelikli olarak karın çevresinde yağ olarak depolanıyor.Ayda birkaç kez yenilebilir fakat her gün düzenli tüketilmemeli.

2.Tuvalet düzeni önemlidir.Gündelik olarak düzenli ve genelde aynı saatlerde tuvalete çıkımı iyi bir bağırsak sağlığının olduğunun göstergesidir.Eğer düzensiz tuvalete çıkma durumunuz var ise ve özellikle kabızlık yaşıyorsanız karın bölgenizde şişkinlik yaşayabilirsiniz.

3.Düzenli uyku eşittir hızlı çalışan metabolizma demek.Düzensiz uyuyan ya da gece vardiyasında çalışan insanların genelde göbek çevresi yağlanması fazladır.Bu yüzden düzenli uyku uyumaya özen göstermelisiniz.

4.Az öğün yapıp, öğünlerde  doymak bilmeden yiyorsanız ve bunu kontrol edemiyorsanız, az ve sık yiyip ara öğün yapmayı denemelisiniz.Tek öğünde kontrolsüzce yemek kilo alımını arttıracaktır.

5.Düzenli su tüketimi hızlı metabolizma ve iyi bir sindirim sistemi için gereklidir.Hızlı çalışan bir metabolizma yağlanmayı engeller ,bu yüzden düzenli su içimine dikkat edin.

 

Diyetisyen

Hatice Altunsoy

 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57