VÜCUTTA OLUŞAN ÖDEMİN SEBEPLERİ

VÜCUTTA OLUŞAN ÖDEMİN SEBEPLERİ

VÜCUTTA OLUŞAN ÖDEMİN SEBEPLERİ

VÜCUTTA OLUŞAN ÖDEMİN SEBEPLERİ

Ödem, vücuttaki damarlardan dokulara sıvı geçmesi ile oluşur.Dokularda biriken sıvı şişerek ödem görüntüsü oluşur.Göz kapaklarında ve el-ayaklarda şişme, tartı da fazlalık,halsizlik, bacaklarda aşırı terleme gibi belirtiler oluşur.Ödemin birden fazla sebebi vardır, bunlar;

1)HAREKETSİZLİK:Normal hareketli bireyde kan akımı normal seviyelerdedir.Özellikle  kaslar uzun süre hareketsizlikten sonra kan damarlarda birikerek akım zorlaşır ve sıvı dokularda birikmeye başlar.

2)İLAÇ KULLANIMI:Bazı ilaçlar(steroid, anti-inflamatuar ilaçlar, tansiyon ilaçları gibi) ödeme sebep olabilir.

3)FAZLA KİLO PROBLEMİ:Fazla kilo dokularda baskı yaparak ödemi tetikler.Bu süreçte ödemi azaltıcı ürünler kullanmak yerine düzenli kilo verip doku üzerindeki baskı  azaltılmalıdır.

4)FAZLA TUZ TÜKETİMİ:Fazla tuz tüketimi , vücutta suyu tutarak  ödemi tetikler.

5)MENSTÜRASYON SÜRECİ:Vücutta oluşan hormon seviyeleri değişimi ile sıvı dengesi bozulur ve vücutta sıvı tutulumuna sebep olur.

6)ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR:Böbrek hastalıkları, kalp hastalıkları,troit hastalıkları,enfeksiyon ve inflamasyon hastalıklarında vücudun sıvı dengesi bozulduğu için ödem oluşabilir.

Kişiden kişiye bu belirtiler değişebilir fakat ödemi azaltmanın en doğru yolu öncelikle doğru beslenme ve harekettir.Bunlarla beraber halen düzelmeyen bir ödeminiz var ise doktora başvurmalısınız.

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57