YAZ MEYVELERİ

YAZ MEYVELERİ

YAZ MEYVELERİ

YAZ MEYVELERİ

Dengeli beslenme  vücudun günlük enerji alımı için önemlidir.Bunun için her türlü besin grubu dengeli alınmalıdır.Özellikle mevsiminde  taze sebze ve meyve alımı vücudun sağlıklı beslenebilmesi için önemlidir.Yaz ayları ise taze meyve ve sebze ayı olduğundan , bu dönemde düzenli tüketimi vücuda enerji sağlar.

Karpuz; yaz denildiğinde akla ilk gelen meyvelerdendir.Antioksidan kaynağı olan karpuz yüksek su oranı ile midede tokluk yaratır.Ayrıca A ve C vitamini içeriği içerir.Fakat özellikle kilo vermek isteyen bireylerde  öğün yerine karpuz ile geçiştirmek pek sağlıklı olmayacaktır.Karpuzun  doğal şeker oranı yüksektir bu yüzden şeker hastası bireylerin de karpuzu kontrollü tüketmesi faydalı olacaktır.

Çilek; antioksidan meyvelerden biri olan çileğin folik asit oranı yüksektir.Kansere karşı koruyucu içeriği vardır.

Şeftali; yüksek lif içeriği ile yaz meyvelerinden biri olan şeftali , bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Kabızlık sorununu önler.

Üzüm; antioksidan içeriği en yüksek meyvelerden biri olan  üzüm , bağışıklığı destekler.Sindirim sistemini düzenler ve kansere karşı koruyucudur.Fakat  glikoz içeriği yüksek olması sebebi ile şeker hastalarının kontrollü tüketiminde fayda vardır.

İncir; lif içeriği oldukça yüksek olan incir özellikle kabızlık için doğal çözümlerden biridir.Bolca mineral içeriği sayesinde hastalıklara karşı koruyucudur.Tıpkı üzüm gibi incirin de basit şeker oranı yüksek olduğundan şeker hastaları tarafından tüketimine dikkat edilmelidir.

 

Diyetisyen

Hatice Altunsoy

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57