Terapiye Başlamak İçin 4 Neden

Terapiye Başlamak İçin 4 Neden

Terapiye Başlamak İçin 4 Neden

Terapiye Başlamak İçin 4 Neden

 

Terapiler uzun yıllardan beri insanları problemlerinden arındırmak adına konuşma ve konuşmanın içerisinde birtakım metotlar zinciriyle iyileştirmeyi amaçlayan yöntemler olarak kullanılmaktadır.

Terapiler kişinin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlarken bir yandan yaşamını engelleyen problemleri gidermeye çalışmaktadır. Bu sebeple birçok insan tarafından tercih edilen terapiler kişiye bağlı olarak etkisini bir süreç halinde göstermektedir. Kimileri için bu süreç kısa bir zaman alırken problemin büyüklüğüne, şiddetine, süresine bağlı olarak uzunca bir zamana yayılabilmektedir.

Yeryüzünde birçok insan terapileri merak etmekte, terapiye ihtiyacın ne zaman olacağını tam kestirememektedir. Düşünceler ve gündelik yaşamımızı etkileyen stres soyut kavramlar olduğu için çoğu insanın terapilere başlaması gerekirken bu vakti geçirebilmekte ve çoğu zaman işleri daha da karmaşıklaştırabilmektedir.

Terapilere başlamak için hangi nedenlere ihtiyacımız vardır? Gelin birlikte göz atalım:

1)     Problemler kişinin gündelik hayatını etkilemeye başladığında: Kişi gündelik yaşantısını yürütmekte zorluk yaşadığında terapilerin vakti gelmiş demektir. Gündelik yaşantımız bizi sağlam tutan rutinleri içermeli ve bu rutinlerin dışında olasılıkla farklı işler yapmaya meyilli olmamız gereklidir. Rutinlerimizi yerine getiremez hale geldiğimiz zaman terapiyi listenin başına alabiliriz.

2)     Diğer insanları hal ve hareketlerimiz olumsuz yönde etkilemeye başladığı zaman: Kişi sadece kendisinin rahatsız olacağı bir düzlemde değildir. Kişi ilişkilenişde olduğu diğer insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkilemeye başladığında terapilere başlaması güzel bir seçenek olacaktır.

3)     Gündelik rutinlerimizi yapabilir durumda iken bu rutinleri mutsuz ve keyifsiz bir şekilde yapmaya başladığımız zaman işlevlikle alakalı sıkıntı çekiyoruz demektir ve terapilere başlanması gerekir.

4)     Hayat standartlarımız iyi ancak gündelik yaşamımızda daha farklı bakış açılarıyla hareket etmek için: Kişinin gündelik yaşamında olması gereken kısmı koruduğu ancak farklı bir bakış açısına ihtiyaç duyduğu zamanlarda terapilere başlanabilir.

 

Sizlerde bu sıkıntıları yaşıyorsanız, bedeniniz ve ruhunuz alarm durumuna geçtiyse, terapi desteği alabilirsiniz.

 

Psikolog Berin Doğan

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57