BAYRAM SONRASI BESLENMEYİ NASIL DENGELEYELİM?

BAYRAM SONRASI BESLENMEYİ NASIL DENGELEYELİM?

BAYRAM SONRASI BESLENMEYİ NASIL DENGELEYELİM?

BAYRAM SONRASI BESLENMEYİ NASIL DENGELEYELİM?

Bayramdı ,tatildi derken bu süreçte yeme konusunda porsiyonlar artmış, mide sınırları zorlanmış  hatta tatildeyiz herşeyden yiyebiliriz diyerek tüm beslenme düzeninizi bozmuş olabilirsiniz.

Bayram sonunda ; hazımsızlık yaşayan sindiriminiz , ödem toplayan ve ağır hissettiren vücudunuz sizi korkutur ve nasıl dengelerim diye düşünmeye başlarsınız.

Oysa ki, birkaç günlük beslenme düzeninizin bozulması sizi obez yapmayacağı gibi sürekli  olarak tatilden sonra ‘Tatilde ne yapacağım , kilo almamam lazım’ kaygısını tetikleyecektir. Bu kaygı normal olmayıp , sürekli kilo alıp veren biriyseniz sizdeki kilo verme kaygısını daha da arttırabilir.

Öncelikle bayram ya da tatilin yemek üzerine değil özel günler olduğunu ve her özel günde yeme düzeninizin bozulmasına gerek olmadığını fark etmeliyiz.Farklı besinler tüketilebilir fakat porsiyon kontrolü önemlidir.Tatilden sonra dengelerim algısı ,aslında vücudun tatilden sonra kısıtlanacağını düşünerek daha fazla yemeye yönlenmesine neden olur.

Tatil sonrasında yapılan detoks programları , karbonhidratı kesme , yoğun spor yapma , kalori azaltma gibi şeylerle kısa sürede kilo verseniz de uzun vadede bozulan bir metabolizma ve tekrar kilo alacak olan bir vücutla karşılaşırsınız.

Bu süreçte;

-          Günlük beslenme düzeninize geri dönme

-          Su tüketimini arttırma

-          Her öğünde tek çeşit beslenmek yerine dengeli tabaklar hazırlama

-          Sindirim sisteminizin rahatlaması için daha fazla çiğneyerek ve küçük lokmalar ile yemeği tüketme

-          Hafif tempolarda kısa yürüyüşlere başlama

    yaşadığınız belirtilerin azaltılmasını destekleyecektir.

Bu yüzden bayram sonrasında dengelemeye çalıştığınız her yol ile vücudu dengesizleştirmek yerine günlük sağlıklı beslenme düzeninizi aynen uygulamanız en doğrusu olacaktır.

-----------------------------------------------------

Adres: Ferit Pasa Mah. Nisantaş Sok. 18/A Selçuklu/KONYA

TEL: 0332 322 75 57 - 0544 943 42 00

-----------------------------------------------------

 

DİYETİSYEN KONYA

Hatice Altunsoy

 

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57