Güçlü Biri Olmak 

Güçlü Biri Olmak 

Güçlü Biri Olmak 

Güçlü Biri Olmak 

 Hepimizin dilinde güçlü kişilik, güçlü olmak lafı dönüyor. Ağladığım için çok güçsüzüm, buna alındığımı söylersem güçsüz görünürüm, ilk adımı atmak güçsüzlük demektir, duygularını belli etmeyen insanlar güçlüdür, her şeyi kendim halletmem lazım, kimseden yardım istememeliyim… güçlü olmaya dair pek çok mitimiz var.

Güçlü olmak uğruna heveslerimizden, duygularımızdan, aşkımızdan, özür dilemekten, destek ihtiyacımızdan kaçıyoruz. Çünkü herhangi bir duygu ibaresi, yakınlarımızdan yardım istemek, nasıl hissettiğimizi ifade etmek güçsüzlük gibi görünüyor. Ancak insan olmak demek biraz aciz, biraz çaresiz, bazen güçlü bazen heyecanlı bazense sıkışmış olmak demektir.  Bütün sorumlulukları alarak diğerleriyle aramıza sınırlar çizerek kendimiz içinde, kendi kendimize bütün problemleri çözmeye çalışırız ve ne yazık ki insan sosyal bir varlıktır ve bütün sorunları kendi başına halledemez.

Yardım istemek, psikolojik destek almak, ağlamak, üzüldüğünü söylemek, ihtiyaçlarını dillendirmek birer zayıflık belirtisi değildir, insan olmanın gereğidir. Bütün sorunlarımızı çözemeyiz. Herkül değiliz, insanız bunu fark et.  

Aslında güçlü olmak demek duygularımızı bastırmak değil onları sağlıklı şekilde yaşayabilmek demektir, hayır diyebilmek demektir, kızdığımız kırıldığımız bir durumu ifade edip çözüm yolları aramaktır. Biz güçlü olmayı çok yanlış anlıyoruz. Duygular yaşanmadığında ötelendiğinde bize içte içe zarar verir, hislerimizi yaşamak ruh sağlığımız için önemlidir. Mesela çok kırıldığımız, üzüldüğümüz bir olayda sırf zayıf görünmemek için ağlamaz, üzüldüğümüzü ifade etmezsek bu olay içimizde birikir ve aslında hiç tepki vermeyeceğimiz bir olay karşısında aşırı bir tepki verirken bulabiliriz kendimizi ve çoğumuz şunu söyleriz ben artık kendimi tanıyamıyorum. Bunların hepsi hissedilmesi gereken duyguyu güçlü görünmek adın ertelediğimiz yahut bastırdığımız için oluyor.

Sorun kendinize; üzüldüğünüzde bunu söyleyebilecek kadar, ağlamak istediğinizde göz yaşlarınızın akıp gitmesine izin verecek kadar, duygularınızı ifade edebilecek kadar güçlü müsünüz?

 

-----------------------------------------------------

Adres: Ferit Pasa Mah. Nisantaş Sok. 18/A Selçuklu/KONYA

TEL: 0332 322 75 57 - 0544 943 42 00

-----------------------------------------------------

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57