Cinsel İsteksizlik

Cinsel İsteksizlik

Cinsel İsteksizlik

     Cinsel İsteksizlik

 

Cinsel isteksizlik zaman zaman her insanda görülebilen bir sorundur. Yaygınlığı yaşam boyu olarak değişkenlik gösterse de cinsel bozuklukların başında gelmektedir. Cinsel isteksizlik sürekli ya da tekrarlayıcı bir biçimde kişinin cinsel fantezi ve cinsel etkinlikte bulunma veyahut isteme düzeyinde azalma/ hiç olmaması şeklinde tanımlanabilir.

Toplumda sıklıkla karşılaşılan bu problemde partnerler bunu konuşmaktan veya tedavi ettirmekten çekinmektedir. Bunun sebepleri arasında kişinin toplumdan dışlanma, ayıp/günah olarak nitelendirme ve böylelikle tedaviyi geciktirmesi, gelmemesi gösterilebilir. Tedavi aksamaları olduğu zamanda da kişinin hayat kalitesinde önemli bir düşüş yaşanır, kişi kendisini yetersiz hissetmeye başlar ve bu da insan ilişkilerine yansır.

Cinsel isteksizlik kadınlarda sık görülmekle birlikte erkeklerde de görülme oranı yüksektir. Cinsel isteksizliğin birçok sebebi olabilir, kültürel, sosyal, dini, psikolojik, bedensel etkenler gözden geçirilmelidir. Belli başlı sebepler içinde sayabileceklerimiz:

-          İstenmeyen kişiyle evlilik

-          Yaşam koşullarında zorluklar ve stres

-          Eş ile alakalı problemler

-          Yas dönemi

-          Depresyon ve duygu durum bozuklukları

-          Bedensel rahatsızlıklar, ilaç kullanımı

-          Cinsellik hakkında yanlış ya da yetersiz bilgi

Cinsel isteksizlik uygun tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Kişinin terapiye gelmeden önce ürolojiye gidip fiziksel bir rahatsızlığı olup olmadığının anlaşılması mühimdir. Eğer fiziksel bir rahatsızlıktan söz edilmiyorsa o zaman terapi desteğine başvurulabilir. Terapi geciktirilmemeli ve ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi sonuçlar alınmaktadır.

Cinsel problemler kader değildir. Nasıl ki gözümüz kanarsa hemen hastaneye koşuyoruz, hayat kalitemizi olumsuz etkileyen cinsel problemlerde de destek alınmasının hiçbir utanılacak tarafı yoktur. Bu problemlerle yaşamak kaderimiz olmamalıdır.

Cinsellik her yaşta yeniden doğru bir şekilde öğrenilebilir.

Destek almaktan çekinmeyin…

-----------------------------------------------------

Adres: Ferit Pasa Mah. Nisantaş Sok. 18/A Selçuklu/KONYA

TEL: 0332 322 75 57 - 0544 943 42 00

-----------------------------------------------------

Psikolog Berin DOĞAN

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57