Ben Şimdi Ne Yapacağım-Boşanmak

Ben Şimdi Ne Yapacağım-Boşanmak

Ben Şimdi Ne Yapacağım-Boşanmak

BOŞANMAK

İlk değer yargılarımızı oluşturduğumuz, sevgi- güven- aidiyet hissiyatını ilk tattığımız yer ailedir bu sebeple aileyi korumak kutsaldır.

Evlilikler bazı süreçlerden geçerken bazı şeylerin eskisi gibi olmadığı hissedilebilir, evde tartışmalar artar ve muhabbet azalır, çözüme kavuşmayan problemler, saygının yitirilmesi ve karşılıklı tahammülsüzlük bireyleri boşanmaya sürükleyebilir. Evlilikler bir günde bu hale gelmez, ayrılma noktasına gelmeden çiftler sorunu iyice anlamaya ve çözümlerine yönelirler çünkü zor durumda verilen bu zorunlu karar çiftlerin başarısızlık hissini tetikleyebilir; onlar artık toplumun gözünde ‘evliliğini yürütmeyi başaramamış iki birey’ haline geleceklerdir.

Ailenin parçalanması her bir fert için sancılı bir süreç olabilir. Boşanmak bireylerin  gündelik rutinini etkilediği, sosyal ve ekonomik yönden hayatında ani değişimler yarattığı için travmaya sebep olabilir. Hayatı paylaştığımız kişiden ayrı bir yaşama adapte olmak becerileri zorlayabilir bu sayede stres düzeyini arttırır. Ayrılık, stres ve iyi oluşun değişken olduğu dalgalı bir süreçtir.

Boşanmak ile nasıl baş edeceğiz?

Ekonomik durumu yeterli gelmeyen boşanmış anne- babalar çalışma mecburiyetine girerler hem de çocuğunun bakımının getirileriyle uğraşırlar ve karşılarında ilgisiz bir ebeveyn varsa çocuğu için hem anne hem de baba olmak için çabalar. Ayrılmış bireyler ruhsal ve duygusal olarak yalnızlık, özgüven kaybı, gelecek kaygısı, hayatına alacağı yeni kişilere güvenmekle ilgili problemler, depresyon, toplumun baskısı altında hissetme ve diğerlerinin bakış açısıyla baş etme mücadele yükünü oldukça artırır.

-Boşanmadan sonra bireyler hemen bütün işleri halletmeye çalışmamalılar çünkü boşanmanın yaşanması sonucunda oluşacak olan doğal bir yas dönemi yaşanılacaktır. Yas sürecini sağlıklı atlatmayan bireyler yaşayacakları duygulsal yoğunluk sebebiyle doğru kararı veremeyebilirler. Alacağınız her yeni karar hayatınızı etkileyecektir. Bu nedenle acele etmeden kendinize zaman tanıyarak kararlar alın.

-Eski eşinize, partneriniz dair, onu anımsatan eşyaları göz önünde bulundurmayın, bu alışma sürecini hızlandıracaktır.

-Kendinize yönelin, başarılı olduğunuz ve sevdiğiniz yanlarınıza odaklanın, ertelediğiniz hep merak ettiğiniz şeyleri yapmaya başlayın, evliliğiniz süresince yapmak istediğiniz ancak eşinizin katılım göstermediği aktivitelerle ilgilenin.

-Mümkünse ufak bir tatil, şehir değişikliği iyi gelir.

-Ailenizle ve dostlarınızla iletişinizi güçlendirin oların desteği size iyi hissettirecektir.

-Kendinizi iyi hissettiğinizde, topluma karışmak istediğinizde yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin, kendinizi cesaretlendirin. Yeni kuacağınız ilişkilerde sınırlarınızı ve kurallarınızı netleştirin ve ilişkilerinizde aceleci davranmayın.

 

Konya Psikolojik Danışmanlık 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57