Anda Kalmak!

Anda Kalmak!

Anda Kalmak!

Anda Kalmak!

Yarın ne yapacağım, sınavı geçebilecek miyim, Ayşeyle buluşacak mıyız, acaba o montu alsa mıydım, bu ay borcu nasıl kapatıcam, aslında üniversite sınavında daha iyi yapsaydım…, ben ikinci çocuğu istemiyorum dediğimde kırılmış mıdır acaba, görümcem bana neden güldü???

Gün içinde herkesi gölge misali takip eden düşünceler vardır, araştırmalara göre zihnimizden saat başında 3000e yakın düşünce geçiyor ve bunların büyük bir kısmı geçmişe yahut geleceğe ait: şu anda yapabildiğimiz eylemlere değil! Yani bedenimiz şimdideyken aklımız hep başka yerlerde, bu da sıkıntı ve stresi doğuruyor çünkü geçmiş için yapabileceğimiz bir şey yok aynı şekilde geleceği de bilemeyiz.

Gün içinde ne burnunuza gelen kokuları fark edebilirsiniz ne etrafınızdaki  sesleri duyabilirsiniz, ne de yediğiniz şeylerin tam lezzetini  alabilirsiniz. Yani geçiştiriyoruz… hemde çok fena geçiştiriyoruz hayatı. Kafamızdaki sesler bizi öylesine meşgul ediyor ki hayatı dolu dolu yaşamaya vakit kalmıyor.

Aklımızın bulunduğumuz anın dışında olması bizim hayat kalitemizi düşürür ve yaptığımız işe odaklanamadığımız için verim alamayız. Anda kalmak en basit tabirle zihnimizin ve bedenimizin aynı yerde olmasıdır.

 Nasıl halledeceğiz peki bu bedenle zihni aynı yere getirme işini?

Hayatı nasıl geçiştirmemeyi öğreneceğiz?

Zihnimizde aslında çarpım tablosu ezberlemek gibi ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar çok anda kalabilecek, kalmayı öğrenecek. Kendinize izin verin ve ilk denemede olmuyor ben bu takıntıları aşamıyorum, ben kendimi düzeltemiyorum, ben hiçbir zaman kurtulamayacağım bu düşüncelerden, demeyin. Bebek adımlarıyla başlayın.

Gün içinde kendinizi sürekli kontrol edin ‘şu anda nerdeyim, neler oluyor’ zihninizi bu ana getirmek için bulunduğunuz ortamı, kokuları, sesleri, renkleri fark etmeye çalışın.

Şu anda burda ne oluyor? Etrafımda neler var, hangi sesleri duyuyorum?

Şu anda ben nerdeyim? Kiminle beraberim, burası nasıl bir yer?

Şu anda ne hissediyorum?

Zihnimiz çok hızlı çalıştığı için ilk başta kendinizi durduramayacaksınız sürece ihtiyacınız var. Kendinize gereken zamanı tanıdığınızda kokuları, renkleri, tadları keşfedeceksiniz sonrasında ise takıntılarınızı, planlarınızı ve sizi boğan şeylerin üstünden geçip ana gelebileceksiniz.

 

 

Psikolojik Danışmanlık Konya

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57