Bana bir Tavsiye Verebilir Misin?

Bana bir Tavsiye Verebilir Misin?

Bana bir Tavsiye Verebilir Misin?

Bana bir Tavsiye Verebilir Misin?

Her birey yaşamın içindeki koşturmaca ile kendisiyle ya da çevresiyle bağlantılı olduğunu düşündüğü çatışmaları çözmeye çalışırken bulur kendisini. Ya bir konuda kontrol edemediğini düşündüğü iç sesini ve kaygısını susturmaya çalışıyordur, ya evliliğinde eşiyle veya yöneticisiyle yaşadığı bir problemin kendisini ne kadar yorduğunu ve nasıl çözebileceğini bulmaya çalışıyordur ve kim bilir her birimiz için daha nasıl çatışmalar; depresyon, panik atak, tükenmişlik, değersizlik ve suçluluk hisleri, özgüven eksikliği, öfke yönetiminde yaşanan zorluklar.. 

Bu içsel ve dışsal çatışmaların çözümü için artan bir farkındalıkla psikolojik danışmanlık, psikoterapi desteğinden faydalanmaya başladık. Ama bir terapi desteğine başlarken gerçekçi bir beklentiyle ve neye başladığımızın gerçekten farkında mıyız?

Karşılıklı iki koltuk, terapist ve danışan.. Yaşanılan problemleri, sorunları sırtındaki yükleri atmaya başlayan danışana şimdiden hafiflemeyle beraber iyi gelmeye başlamıştır terapi. Seansın sonlarına doğru danışan sorar, peki sizce ne yapmalıyım? Bu soru terapistinizin cevabı bilemeyip yetersizliğinden dolayı veremediği değil sizin iyiliğiniz için vermemeyi seçtiği bir sorudur. Sizi sadece anlattığınız kadarıyla tanımaya yeni yeni başlayan kişi için sizin için neyin doğru olduğuna karar vermek ne gerçekçi ne sağlıklı bir yaklaşımdır. Danışan bir problemle gelir ve o problemin çözümünü arar çok haklı olarak ama sağlıklı bir terapi sürecinde problemi hemen nasıl ortadan kaldırırız çalışmalarından önce bu problem bize neyi ifade ediyor, görünen kaynakları dışında görünmeyen kaynakları neler olabilir, karşımdaki danışanın öyküsünde nasıl bir yeri var sorularının cevaplarının bulunması daha işlevsel bir destek için önceliklidir. Bu yolla terapi kişinin içsel ve dışsal çatışmalarının çözümüyle ilgili harekete geçtiği ve daha bütünsel bir yolla kendini keşfettiği bir yolculuğa dönüşür. Kişinin bu yolculukta terapistin uygun soru ve yorumlarıyla kendisine, ilişkilerine, hayatındaki seçimleri yapma şekline dair merakı artar ve cevap arayışı klinik psikolog – danışan ilişkisi içerisinde hız ve verimlilik kazanmaya başlar. Bu keşif süreci içerisinde ‘peki şimdi sizce ben ne yapmalıyım?’ sorusunun cevabı danışan için kendi içerisinde belirginleşmeye başlar.

Artık kişinin artan farkındalığı ile beraber kendisi için neyin sağlıklı olduğunu bulma ve sorunlarla baş etmek için kullanabileceği kaynaklara ulaşma gücü vardır.  Kendi zorluklarınızın ve gücünüzün bir psikolog – yol arkadaşı yardımıyla keşfedilebileceği, bol farkındalıklı yolculuklar dileriz..

 

 

KONYA KLİNİK PSİKOLOG

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57