HANGİ ÇAYI NEDEN TÜKETİYORUZ?

HANGİ ÇAYI NEDEN TÜKETİYORUZ?

HANGİ ÇAYI NEDEN TÜKETİYORUZ?

 

 

 

HANGİ ÇAYI NEDEN TÜKETİYORUZ?

 Çay lezzetli bir içecek olmasının yanı sıra  vücuda faydalı etkileri olan bir içecektir.Çay Siyah çay,beyaz çay ve yeşil çay arasındaki fark genelde yaprağın işleme sırasında oluşan oksidasyon derecesine göre belirlenir.Yeşil çay fermentasyona uğramadan elde edilirken , siyah çay ise tam fermentasyon ile elde edilmektedir.Çaylar güçlü anitoksidan özelliklerinden dolayı bazı hastalıklara karşı koruyucu özellik de gösterebilir.

Beyaz Çay

Beyaz çay,çay bitkisinin sadece tomurcuklarının ve bazı çeşitlerde genç yapraklarının kullanılması yönüyle diğer çaylardan ayrılmaktadır. En az işleme geçen tür olan beyaz çay , doğal antioksidan içermektedir.Doğal ve az işlenmiş içeriğinden dolayı renksiz ve çok hafif bir tada sahiptir. Diğer çaylara oranla çok az miktarda kafein içermektedir.

Yeşil Çay

Yeşil çay ,çay bitkisinin  tepe tomurcuğu ve tomurcukla birleşen yapraklardan hasat edilip taze sürgünlerden elde edilir.Fermente çay olan yeşil çay , az miktarda oksidasyona uğrayan bir çay türüdür. Antioksidan seviyesi yüksektir.Beyaz çaya göre aroma ve kafein içeriği yüksektir. Metabolizma hızlandırıcı etkisi olsa da tamamen zayıflatıcı olarak kullanılmamalıdır.Günlük 2 fincandan fazlasının tansiyonu etkilediğini de unutmayalım.

Siyah Çay

Siyah çay fermente bir ürün olup, oksidasyon ile çay yaprakları kurutulup  paketleme için toz haline getirilir.Tad olarak en yoğun ve yüksek derece kafeine sahiptir.Siyah çayın kısa sürede yüksek ateşte demelemek daha doğru olup 5-6 bardaktan fazlası vücuda zarar verebilir.İçeriğindeki kafeinden dolayı bireylerde alışkanlık yaptığı bilinip , fazla çay tüketimi kafein içeriğinden dolayı bağırsak hareketlerini arttırma , dikkat dağınıklığı , sinirlilik , uykusuzluk ve çarpıntı yapabilir.

 

YUKARI
Aydınlatma Metni 'ni okudum, bilgi sahibiyim
RANDEVU AL 0332 322 75 57